In Westerlo is zaterdagochtend een 2-jarige pintomerrie gestolen. Het paard liep samen met andere paarden op een wei. De daders sloten de andere paarden op in de paardenstallen. Een hengst raakte bij de diefstal gewond


Getuigen merkten rond 7.30u in de buurt van de weide een paardenvrachtwagen op. De daders sloten alle aanwezige paarden, behalve 1 hengst, op in de paardenstallen. Vermoedelijk dachten ze zo de merrie sneller van de weide te halen.

Maar de merrie liet zich niet zo gemakkelijk meenemen, in de weide zijn sporen van verzet gevonden. Ook de hengst, die de merrie wellicht wou beschermen, kreeg een slagwonde in de nek.

Het gestolen paard heeft een halvemaanoog. Pintopaarden zijn afstammelingen van de paarden die door de Noord-Amerikaanse indianen gestolen werden van de conquistadores. De paarden worden gekenmerkt door hun gevlekte uiterlijk en korte staart.

Terwijl er aanwijzingen zijn van de mogelijke daders, is op dit ogenblik de merrie nog steeds spoorloos. De politie van Westerlo houdt het momenteel bij een pv.

Alle nuttige tips waar het paard zou kunnen verblijven, zijn welkom bij  Dirk Blanchart - voorzitter BLID - gsm 0495-205 797.

Foto BLID / N.